Τότε που το νερό πολεμούσε τη φωτιά...

Τότε που το νερό πολεμούσε τη φωτιά…

Εκδόσεις Momentum | 2017

ISBN: 978-960-9796-84-2

Σελ. 204

Ένα νεανικό μυθιστόρημα εμπνευσμένο από το μύθο της Ατλαντίδας και της Τιτανομαχίας.

Σε χρόνους παμπάλαιους, στην ομίχλη της προϊστορίας,περιτριγυρισμένο από τον ωκεανό, κυριαρχούσε, μάγευε κι απειλούσε το πανίσχυρο βασίλειο της Ατλαντίδας-Μακαρίας.

Ο πλούτος, τα λαμπερά παλάτια κι οι ναοί, τα θαύματα της τεχνολογίας, ήταν η μία όψη της. Οι κατακτητικοί πόλεμοι, οι σκλάβοι της, η αδικία και η απληστία, ήταν η σκοτεινή της πλευρά. Στο θρόνο της, ο βασιλιάς Κρόνος που κρατά φυλακισμένα τα παιδιά του στα φοβερά Τάρταρα ώστε να μην του πάρουν την εξουσία.

Το στερνοπαίδι του Κρόνου, ο Ζήνας-Δίας, με τέχνασμα της μητέρας του Ρέας, έχει ξεφύγει από τη μοίρα των αδελφών του και επιστρέφει από την Κρήτη για να τιμωρήσει τον τυραννικό πατέρα του.

Ο Ίνας, ένα πρωτόγονο αγόρι, θα βρεθεί σκλάβος στα φοβερά ορυχεία της Μακαρίας. Κορυφαία στιγμή της ζωής του, η συνάντησή του με τον Ζήνα και η συμμετοχή του στον αγώνα του.

Η μάχη ανάμεσα στις δυο βασιλικές γενιές του Κρόνου και του Ζήνα -η γνωστή Τιτανομαχία-, θα είναι σκληρή. Το ίδιο και η μάχη των φυσικών δυνάμεων, της φωτιάς και του νερού, που θα διεκδικήσουν την Ατλαντίδα και θα την κάνουν Μύθο.

Έναν Μύθο που αιώνες τώρα αιχμαλωτίζει τη φαντασία μας…

Κριτικές - Δημοσιεύματα

Γαβρίλη Αγγέλα, Fractal, 17/4/2018

To μυθιστόρημα «Τότε που το Νερό πολεμούσε τη Φωτιά» είναι μία ιστορία που απευθύνεται κυρίως σε νεανικό κοινό, όμως θα γοητευτεί από αυτό και θα το αγαπήσει εξίσου και ο ενήλικος αναγνώστης και θα βρει μέσα σε αυτό καταστάσεις, γεγονότα και αντιστοιχίες με τη σύγχρονη πραγματικότητα που βιώνει. Γιατί ποιος σήμερα δεν θα ταυτιστεί με τα λόγια της βασίλισσας Ρέας, όταν αποφασίζει να αντιταχθεί στον Κρόνο: «Ο Κρόνος είναι ο φόβος. Αλλά ξέρεις κάτι; Μην αντέχοντας τον τόσο φόβο, ξεφοβήθηκα».

 

Βερίνα Χωρεάνθη, ΔΙΑΣΤΙΧΟ, 21/11/2017

O μύθος της Ατλαντίδας και η Τιτανομαχία ζωντανεύουν και ερμηνεύονται με έναν τρόπο ιδιαίτερο στο βιβλίο της Λ.Μ. Πρόκειται για ένα νεανικό μυθιστόρημα φαντασίας με ελληνική θεματολογία, εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία, απόδειξη πως η παρακαταθήκη των αρχαίων μύθων, όπως και των λαϊκών παραμυθιών, προσφέρει πλούσιο υλικό για τη σύνθεση μιας πλοκής μέσα στον χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας, με όλα τα συστατικά που μπορούν να την κάνουν συναρπαστική. Με καλοδουλεμένες γλαφυρές και ατμοσφαιρικές περιγραφές που ζωντανεύουν λεπτομερείς εικόνες, η έμπειρη συγγραφέας ανασυνθέτει μια εποχή τόσο μακρινή που μόνο με τη φαντασία μας μπορούμε να αναπαραστήσουμε. Και το κάνει αυτό με επιτυχία, άλλοτε με γήινες εκφράσεις και άλλοτε με λόγο αριστοτεχνικό. Το ύφος παραπέμπει σε κλασικά αναγνώσματα, διατηρώντας μια ιδιότυπη νεανικότητα. Η συγγραφέας δεν φοβάται να χρησιμοποιεί περίτεχνες λέξεις και εκφράσεις, εντάσσοντάς τες στο κείμενό της όπου χρειάζεται, ενώ συχνά παρεμβάλλονται εξαιρετικά ποιητικά κομμάτια με έντονο συμβολισμό: Οι χαρακτήρες είναι χτισμένοι με συνέπεια, ολοκληρωμένοι. Δίνονται γι’ αυτούς τόσα στοιχεία όσα χρειάζονται ώστε η προσωπικότητά τους να σκιαγραφείται με σφαιρικότητα.

 

Ελένης Κυπραίου, Δημοσιογράφος, Σύλλογος Γυναικών Αίγινας, Απόσπασμα από την παρουσίαση του βιβλίου, 30/6/2017

Πολυεπίπεδο, πολυσήμαντο συμπυκνωμένο, γεμάτο ερεθίσματα, διαχρονικό, ανθρώπινο και πανανθρώπινο είναι το βιβλίο ωθώντας σε ανάγνωση και επανάγνωση. Οι περιγραφές είναι εκπληκτικές σε ζωντάνια και αληθοφάνεια.

 

Βίβιαν Φόρτη, Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας, Απόσπασμα από την παρουσίαση του βιβλίου στο Monk Wine Bar, 20/6/2017

Είναι εμπνευσμένο από αρχαίους μύθους, αλλά και με νύξεις στο σύγχρονο κόσμο. Περιπετειώδες, συνταρακτικά αληθοφανές, ενίοτε σκληρό, όπως οι εποχές στη διάρκεια των οποίων διαδραματίζεται, τολμά να γράφει για αδικία, απληστία, σκοτάδι, βία, πόλεμο, το πάθος της εξουσίας… Η Αγάπη είναι επίσης σημαντικό θέμα. Απέραντη αγάπη απέναντι στο πιο βαθύ μίσος. Με όλες τις διακυμάνσεις. Πηγή έμπνευσης ο Μύθος της Ατλαντίδας και η Τιτανομαχία…».